Adatvédelmi irányelvek

A magán és a személyes adatok védelme nagyon fontos számunkra. Az Ön által megadott személyes adatokat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően feldolgozzuk és védjük, különösen az Általános Adatvédelmi Rendelet szerint (GDPR), és a személyes adatok védelméről szólo törvény 18/2018 Z. z. Az alábbi szövegben arról talál információt, hogy milyen személyes adatokat dolgozunk fel, milyen célra és Önnek milyen jogai vannak.

1. ALAPVETŐ FELTÉTELEK

Itt vannak az alapvető kifejezések, amelyeket ebben az adatvédelmi irányelvben használunk:

A személyes adatok bármely azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ, pld. név, vezetéknév, e-mail cím, IP-cím, felhasználói viselkedés stb.

Az anonimizált adatok, olyan információk, amelyeket olyan módon rögzítenek, hogy nem képviselnek vagy nem hivatkoznak egy egyedileg azonosítható természetes személyre se

Az érintett személy minden olyan természetes személy, akinek személyes adatait a Platformon dolgozzuk fel, főleg ügyfelek és szakemberek.

Az üzemeltető a cégünk People2People, s.r.o., amelynek székhelye Suché mýto 6, Bratislava - mesto Staré Mesto 811 03, IČO: 51 225 221.

A Platform minden olyan kommunikációs csatorna, amely segítségével kommunikált velünk, különösen a www.wilio.com, a www.wilio.sk, a www.wilio.hu és a www.rukie.sk weboldalak, vagy a mobiltelefonra telepített mobilalkalmazások.

Az adatvédelmi szabályzat az Általános Szerződési Feltételek szerves részét képezi, és annak rendelkezései vonatkoznak rájuk. A jelen Szabályzatban nem ismertetett kifejezések a Felhasználási feltételekben megadott jelentéssel rendelkeznek.

Ez az Adatvédelmi szabályzat az üzemeltetőnek az érintett személyekre vonatkozó tájékoztatási kötelezettsége teljesítésének minősül a 13 GDPR szerint.

2. SZEMÉLYES ADATOK, A FELDOLGOZÁS CÉLJA ÉS JOGI ALAPJA

Az Ön által megadott személyes adatokon kívül, amelyeket Ön ad meg nekünk, hasonlóan mint a többi szokásos weboldalok mink is több információt kapunk a felhasználóinktól, ill. a Platform látogatóinktól, amelyeket automatikusan különböző analitikai eszközökkel rögzítenek, pld. cookies. További információk a cookies-ról, valamint azok beállításáról vagy letiltásáról a "cookies felhasználási feltételek " szakaszban találhatók.

2.1 Technikai információk

A platformunkon lévő információk keresésekor, tehát ha nem regisztrál vagy más módon nem adja meg nekünk a személyes adatait, csak műszaki adatokat kapunk, amelyet a kereső biztosít a szerverünknek. Ezek az adatok különösen a következőket tartalmazzák :

  • a használt eszköz tipusa és modelje,
  • IP cím,
  • az operációs rendszer típusa, verziója és nyelve,
  • az utolsó bejelentkezés dátuma és időpontja,
  • egyedi eszközazonosító uuid.

Ezek az adatok technikailag szükségesek ahhoz, hogy az információkat a platformon Önnek megjelenítsük, és bebiztosítsuk a stabilitását és a biztonságát. A feldolgozás jogalapja a mi jogos érdekünk (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

2.2 A szolgáltatások használása

Az Ön által megadott adatok

A szolgáltatásaink használatához regisztráció (feliratkozás) szükséges. A regisztráció során különösen a következő információkat kérjük Önöktől :

  • azonosítási adatok (név, vezetéknév),
  • elérhetőségi adatok (telefonszám, e-mail cím),
  • hely, ahol szolgáltatásra van szüksége vagy ahol szolgáltatást kínál,
  • a vállalkozás tárgya, ill. szakértelem, tapasztalat (csak szakemberek),
  • fiókhozzáférési adatok (jelszó).

Regisztrációja alapján fiókot hozunk létre az Ön platformján. Az ügyfél számlája különösen a következőket tartalmazza : név, vezetéknév, telefonszám, kapcsolattartó cím, a platformra feltett igények, szakemberektől való értékelés. A szekember számlája különösen a következőket tartalmazza : név, vezetéknév, telefonszám, kapcsolattartó cím, weboldal, szakértelem (kiválasztott kategóriák), tapasztalatok, felhasználóktól való értékelés, szakmai leírás.

A platformon lévő ügyfélszámla és a szakember számla csak anonimizált adatokat tartalmaz. Teljes (nem névtelen) ügyfél vagy profi számla megjelenítéséhez, valamint az ügyféllel kapcsolatos kapcsolattartási adatok átadásához szakembereknek vagy fordítva, csak abban az esetbe kerül sor, ha az ügyfél és a szakember kapcsolatba kerül egy adott igény alapján.

A platformszolgáltatások nyújtása részeként több olyan információt is szerezhetünk, amelyek személyi jellegűek lehetnek, például :

  • az igényekben, ajánlatokban és a kapcsolódó szolgáltatási feltételekben szereplő adatok (szövegek, fényképek, dokumentumok stb.),
  • fizetési adatok (csak szakemberek).

Az összes fenti adat feldolgozása elsősorban a szolgáltatás nyújtása céljából történik, virtuális, piactér platform formájában, ill. közvetítő kapcsolatként az ügyfél és a szakember között, amely magában foglalja :

  • platformszámla létrehozása, kezelése és vezetése,
  • az igények beírása az ügyfelek oldaláról,
  • az igényekre való válasz a szakemberek oldaláról,
  • egyezési algoritmus - az ügyfelek igényeinek megfelelő szakemberek kiválasztása (úgynevezett igényeknek és ajánlatoknak a matching-je)
  • ügyfélkapcsolat biztosítása a kiválasztott szakembereknek a megfelelő jutalom kifizetése után,
  • az ügyfél és a szakember közötti kommunikáció (chat),
  • a vevői és szakmai vélemények fogadása és elemzése.

Ezek a személyes adatok feldolgozásának jogalapja a szerződés teljesítése és a szerződéskötést megelőző megállapodások a szerződés megkötése előtt, az érintett személy kérésére (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR). A fenti adatok megadása a platformon nyújtott szolgáltatások teljes körű szolgáltatás nyújtására szükségesek (szerződési kötelezettség). Még regisztráció nélkül is, ill. az említett adatok megadásánál, a platformon található információkat megnézheti, de nem tudja használni az általunk kínált szolgáltatásokat, főleg nem írhatja be igényét, nem válaszolhat az igényekre vagy nem kommunikálhat a platform más felhasználóival.

Adatok más adatbázisokból

Annak érdekében, hogy ellenőrizzük a szakemberek létezését és pénzügyi helyzetét (regisztrált adatok, üzleti tárgyak, adósságok stb.) a nyilvánosan hozzáférhető hivatalokból, listákból és nyilvántartásokból is információkat kapunk a szakemberekről (pld. cégnyilvántartás, kereskedelmi nyilvántartás stb.) és harmadik fél adatbázisaiból. A személyes adatok feldolgozásának jogalapja a mi jogos érdekünk, hogy ügyfeleinknek valóságos és pénzügyileg stabil szakemberekkel való kapcsolatot biztosítsunk.

A felhasználók chat-je a platformon

A kliens és a szakember közötti kommunikáció tartalmát a platformon való chat (írás) formájában biztonságosnak tekintjük (leveles titok) és ezt a tartalmat nem ellenőrizzük, hacsak ez nem szükséges a jogi követelések bizonyítására, érvényesítésére vagy védelme érdekében, továbbá bűncselekmény megelőzése, felderítése, kivizsgálása és üldözése, jogi kötelezettségek teljesítése érdekében, vagy ha az ügyfél vagy a szakember, akit ezt illeti, kifejezetten nem kérvényezi.

Szakemberek kiválasztása

Annak érdekében, hogy megfelelõ szakembereket válasszunk az ügyfeleknek (úgynevezett keresletek és ajánlatok) a szakemberek személyes adatainak automatizált feldolgozásán alapuló döntéseket fogadunk el, beleértve a profilalkotást is. Az ilyen döntések meghozatala során döntést hozunk, különösen az ügyfelek és a szakmai preferenciák alapján, figyelembe véve helyüket, osztályozásukat, a kategóriák preferenciáját, a tulajdonságok preferenciáját, az elvégzett projektek számát és egyéb számos tényezőket beleértve, amelyek idővel változhatnak. Az ilyen döntés eredménye vagy az ügyfélkapcsolat közvetítése, ennek következtében a megrendelővel való szerződéskötés lehetősége, vagy egy szakember eltávolítása a jelöltek listájáról. A čl. 22 ods. 2 písm. a) GDPR alapján hozunk létre automatizált döntéseket, azzal a feltétellel, hogy a szerződés megkötéséhez és teljesítéséhez szükségesek.

2.3 Platform és a szolgáltatások fejlesztések

Jogos érdekünk van a platform jobbításán (a jogalap a čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR szerint), különösen a dizajn javításán, jobbításán és optimalizálva annak tartalmát és tulajdonságait, valamint a platformon keresztül közvetített szolgáltatások fejlesztésén. Ezért az Ön személyes adatait a következő célokra is használjuk fel :

  • a platform, az egyes oldalak, aloldalak és funkciók figyelése, elemzése és értékelése,
  • a platform váltazásokról és a használati feltételek frissítéséről tájékoztatjuk Önt úgy, hogy értesítést küldünk a fiókjára vagy az email címére,
  • az ügyfelek és a szakmai minősítések elemzése és a platformok közötti szolgáltatások minőségének folyamatos ellenőrzése, a szolgáltatások misőségével való problémák megoldása és a javítására való ötletek elfogadása,
  • a platformfelhasználók visszajelzéseinek és megjegyzéseinek a figyelése és elemzése,
  • véletlenszerű felmérések és a platform osztályozása, amelyek megjelennek a kiválasztott felhasználók számára.

2.4 Jogvédelem

Az Ön személyes adatait a következő célokra is használjuk fel :

  • ellenőrzi a platform használati feltételeinek való megfelelését és a szabálysértések felderítését,
  • jogi igényeink igazolása, alkalmazása vagy védelme, beleértve a bírósági eljárásokban való felhasználást is (pld. szerződéses kötelezettségek nem megfelelő teljesítése esetén),
  • észlelni, megakadályozni vagy megoldani a platformon elkövetett csalásokat és egyéb jogellenes magatartást, ideértve az illetékes hatóságok általi nyomozás és büntetőeljárás alkalmazását is.

A platform és annak felhasználói védelme értelmében fenntartjuk a feketelista (blacklist) vezetésének, frissítésének és a platformon való megjelenítésének jogát, az ott elkövetett csalás vagy annak gyanúját keltő keresletek és ajánlatok vagy egyéb tisztességtelen intézkedések esetén/ellen. Az olyan személyekre vonatkozik, akik súlyosan és / vagy ismételten megsértették a platform használatának feltételeit, vagy egy elkövetett csalás indokolt gyanúja áll fenn.

A személyes adatok feldolgozásának jogalapja a jogos érdekünk a platform és a felhasználók védelme, valamint jogaink védelmét és érvényesítését (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

2.5 Marketing

Reklámok a platformon

A harmadik személyektől való hirdetési ajánlatok szintén a platformunk részét képezik. Mivel jogos érdekünkben áll Önnek olyan reklámokat mutatni, amelyek relevánsak Ön számára, érdekes és személyes, az Ön adatait a következő célokra is használjuk fel :

  • Tevékenységének a figyelése, elemzése és értékelése a platform használata során (profilozás);
  • a platformfelhasználók szegmentálása,
  • a lekérdezések meghatározott kategóriáknak a megtekintése a tevékenysége alapján,
  • célzott hirdetések, ajánlatok és egyéb marketingkommunikációk megtekintése a platformon a tevékenysége alapján,
  • a hirdetések hatékonyságának a mérése és értékelése.

A platformon való tevékenységének a monitorozására, elemzésére és értékelésére különböző analitikus, prediktív és szegmentációs eszközöket használunk harmadik felektől szintén belsőleg is fejlődött. Ezek az eszközök lehetővé teszik számunkra, hogy figyeljük az Ön interakcióját a platformon és ez alapján megfelelő lépéseket tenni, ami még hatékonyabbá teszi a platformunkat és a szolgáltatásaink használatát. A személyes adatok feldolgozásának jogalapja a mi jogos érdekünk, hogy ügyfeleinknek személyre szabott termékajánlatokat és szolgáltatásokat kínáljunk, és ezáltal mindig javítsunk a szolgáltatásainkon (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR).

Newsletter

A hirdetések és kereskedelmi hirdetmények (newsletter) csak azoknak a címzetteknek küldjük, aki feliratkozott a küldésére. Ha érdeklődik a hírlevél fogadásáért, meg kell Önnek adnia a beleegyezését (a jogalap az érintett személy beleegyezése a čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR szerint. A hirdetések és kereskedelmi hirdetmények feliratkozására meg kell adnia az e-mail címét. A hírlevélre való feliratkozással Ön vállalja, hogy az e-mail címe marketing célokra lesz felhasználva, azaz a termékek és szolgáltatások kínálására, kereskedelmi információk küldéséről stb. A személyes adatok szolgáltatása önkéntes. A hírlevél küldésére való beleegyezését bármikor visszavonhatja, ha az [email protected] email címen.vagy a hírlevél kapcsán küldött e-mailek végén található linkre kattintva.

2.6 A jogi kötelezettségek teljesítése

Az Ön személyes adatait korlátozott mértékben feldolgozzuk a számlázási, adminisztratív és egyéb jogszabályi kötelezettségek teljesítése érdekében, különösen a számvitelről szólo 431/2002 Z.z. számú törvény szerint és az adó hozzáadottértékéről szólo 222/2004 Z.z számú törvény szerint.

A személyes adatok feldolgozásának jogalapja tehát az üzemeltető jogi kötelezettségeinek teljesítése és ennek elmulasztása (nem megadása) a felhasználói szerződés megkötésének sikertelenségét és a szolgáltatás nyújtásának megszüntetését eredményezi a platformon.

2.7 Kapcsolatfelvételi űrlap, ügyfélvonal, online chat

Abban az esetben, ha kapcsolatba lép velünk kapcsolatfelvételi űrlapunkon vagy online csevegésünkön a platformunkon vagy az ügyfélvonalunkon vagy a szociális médián keresztül megadott személyes adatokat csak az Ön kérdései, kérvényei vagy panaszai fogadására, megoldására, felelésére vagy kezelésére használjuk fel. A személyes adatok feldolgozásának jogalapja a jogos érdekünk (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR). Az így megadott infomációkat, személyes adatokat nem nyújtunk más személyeknek és csak addig az ideig dolgozzuk fel őket, míg nem válaszolunk kérésére, igényére, ill. panaszára.

3. A SZEMÉLYES ADATOK NYÚJTÁSA

3.1 Közvetítők

Az Ön személyes adatait a fent említett célokra harmadik személyeken keresztül is feldolgozzuk (úgynevezett közvetítők), akik bizonyos szerződéses és / vagy jogi kötelezettségekkel rendelkeznek számunkra, valamint a platformon egyes szolgáltatások nyújtása, nevezetesen:

  • a fizetés feldolgozása a platformon,
  • marketingkommunikációs szolgáltatások, e-mail és szöveges üzenetek (sms) küldése,
  • technológiai és analitikai szolgáltatások, pld. a felhasználói tevékenység megfigyelése és elemzése a platformon, célzott hirdetések megjelenítése a platformon,
  • informatikai támogatás és fejlesztés, pld. fejlesztők, rendszergazdák, tesztelő alkalmazottak,
  • külső call center és superuser szolgáltatás,
  • cloud szolgáltatások,
  • jogi, tanácsadó és számviteli szolgáltatások,
  • outsourcov közigazgatási műveletek szolgáltatásai.

Ezek a személyek hozzáférhetnek a tevékenységek elvégzéséhez szükséges személyes adatokhoz, de nem használhatják más célokra és kötelesek feldolgozni ezeket a személyes adatokat az alkalmazandó jogoknak megfelelően.

3.2 Egyéb címzettek

Szerződéses partnerek

Az Ön adatait az Ön beleegyezésével osztjuk meg vállalkozóinkkal, amelyek közül Ön ügyfél, nevezetesen:

  • innogy Slovensko s.r.o., székhelye Hviezdoslavovo námestie 13, 811 02 Pozsony,
  • Východoslovenská energetika a.s., székhelye Mlynská 31, 042 91 Kassa,
  • Tatra banka, a.s., Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava 1,
  • a platformon elhelyezett egyéb szerződéses partnerek.

A személyes adatok ezen szerződő partnerek általi feldolgozásának célja az, hogy vállalati hirdetményeket és marketinges ajánlatokat küldenek termékeikről és szolgáltatásaikról. A személyes adatok ilyen jellegű biztosításának jogalapja az Ön hozzájárulása, engedélyezése, amelyet közvetlenül az ügyfélszám beírásával adhat meg, a platformra való feliratkozáskor. A személyes adatok szolgáltatása önkéntes. Ha be szeretné fejezni a feldolgozást, akkor bármikor visszavonhatja a beleegyezését az egyes e-mailek végén található linkre kattintva, amelyet a vállalkozója küld Önnek.

Támogatási partnerek

Ha az ügyfelet érdekli a projekt kölcsönön keresztüli finanszírozásának lehetősége, akkor a személyes adatokat, mint a név-, vezetéknév-, telefon- és e-mail cím,  átadjuk a finanszírozó partnereinknek, pénzügyi közvetítőinknek. Ezt az Ön hozzájárulása biztosítja, ha úgy adja meg, hogy jelezte a projekt közvetlen platformon történő finanszírozásának érdeklődését. A személyes adatok további feldolgozását a pénzügyi közvetítés vagy pénzügyi szolgáltatások nyújtása céljából ezek a finanszírozó vállalkozók végzik, mint egyéni adatkezelők, és a feldolgozást a személyes adatok védelmére és feldolgozására vonatkozó saját szabályaik szabályozzák.

Speciális címkék, márkák szolgáltatása

Annak érdekében, hogy közvetítse a jótállási teljesítményt vagy az adott márkás termékek (pl. Whirlpool, Samsung) garanciális javítását, az ügyfél adatait adjuk meg, valamint a termék hibáiról és a javítások elvégzéséről a termékek gyártójának is, ill. az ő képviselőinek a Szlovákia területén. A jogalap egy harmadik személy jogos érdeke (az adott gyártó), információt szerezni arról, hogyan kell kezelni a panaszt (jótállási javítás esetén) és termékhibákról, és ezt a termékek általános minőségének javítása érdekében.

Hatóságok

Az Ön személyes adatait az állami hatóságoknak és egyéb állami hatóságoknak vagy közintézményeknek nyújtjuk, különösen:

  • jogszabályi kötelezettségeink betartása az alkalmazandó jog által előírt mértékben,
  • a jogi követelések bizonyítása, érvényesítése vagy védelme, és
  • a jogellenes magatartás megelőzése, felderítése, kivizsgálása és üldözése.

3.3 Harmadik országokba való áthelyezés

Egyes szolgáltatók, akikkel együttműködünk a platformszolgáltatások terén, a harmadik országokban is feldolgoznak személyes adatokat (az Európai Unión kívül), különösen az Egyesült Államokban. Ezek az országok nem muszály, hogy ugyanazokkal az adatvédelmi törvényekkel rendelkezzenek, mint mink, az Európai Unióban. Ilyen esetekben azonban biztosítani fogjuk, hogy a személyes adatainak átadása megfelelő biztonsági intézkedéseknek legyen kitéve. Ha személyes adatokat továbbítunk az Egyesült Államokba, akkor az EU-US Privacy Shield programban hitelesített szolgáltatókat használunk, standard szerződési záradékokat használhatunk az Európai Unióéval egyenértékű személyes adatok védelmének biztosítására. Több információt erről itt találhatsz :

4. AZ ADATOK TÁROLÁSA

Személyes adatait különböző időig tároljuk a a feldolgozás céljától és jogalapjától függően.

A platform és szolgáltatásaink használata

A személyes adatait, amelyet a beiratkozás során adott meg nekünk, addig tároljuk, míg a fiókja a platformon van. A személyes adatokat bármikor felmondhatja azzal, hogy elküldi a platformon lévő fiók törlésének kérését, ez törléshez vezet ill., személyes adatok névtelenítését és szerződéses kapcsolatunk megszüntetését jelenti.

Ön tudomásul veszi, hogy a rendszerünkben tárolt személyes adatainak biztonsági másolatát a hiba (panasz) felelősségének esetleges felhasználása céljából a számla törlésétől számított két (2) évig még tároljuk (esetleges időtartalomig vagy jótállási időig); az épületek esetében ez a megőrzési idő öt (5) év.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a platformon található az úgynevezett " nemkívánatos személyek, ill. azok a személyek esetében, akik a múltban határozatlan időre súlyosan megsértették a platform szolgáltatási feltételeit, annak érdekében, hogy megakadályozzák a nemkívánatos személyek hozzáférését a szolgáltatásokhoz, ezek a személyek adatait határozatlan időre tároljuk.

A fenti célok érdekében a személyes adatok megőrzésének a jogalapja, a mi jogos érdekünk a platform és a felhasználók (ügyfelek és szakemberek) védelméről szól.

A jogi kötelezettségek teljesítése

Személyes adatok, amelyek feldolgozása a jogi kötelezettségeink teljesítéséhez szükségesek, addig tároljuk, amíg az alkalmazandó jogszabályok előírják (pl. számviteli bizonylatok 10 év a 431/2002 Z.z. számviteli törvény szerint).

Engedély, a hozzájárulás visszavonásának feltételeire

A személyes adatok, amelyek az Ön engedélye alapján dolgozzuk fel, addig tároljuk, amíg az engedély érvényes. Ha a feldolgozás befejezését szeretné, bármikor visszavonhatja a beleegyezését a [email protected] e-mail címen. Amit a marketing-beleegyezését illeti, azt az egyes e-mail hírlevél megfelelő linkjére kattintva bármikor visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonása esetén haladéktalanul megszüntetjük a vonatkozó személyes adatok feldolgozását és töröljük őket, ha nem fog létezni más jogalap a további feldolgozásáikért. A beleegyezés visszavonása nem befolyásolja a feldolgozás jogszerűségét a visszavonás előtt.

Jogos érdeklődés

A személyes adatokat, amelyek feldolgozása szükséges a mi legitim érdekünk céljai érdekében, feldolgozzuk és tároljuk a jogos érdek időtartalmáig, vagy az 5.6. pont szerinti kérvény benyújtásáig.

5. AZ ÉRINTETT SZEMÉLYRE VONATKOZÓ JOGOK

Az Ön által megadott és feldolgozott személyes adatokkal kapcsolatban, az alábbiakban felsorolt ​​jogokkal rendelkezünk. Ezeket a jogokat vagy a kérelmét az [email protected] email címen tudjuk megoldani.

5.1 Az adatokhoz való hozzáférés joga

Önnek jogában áll bármikor megerősítést kérni arról, hogy az Ön személyes adatait dolgozzuk-e fel,és ha ennek úgy van, akkor joga van hozzáférni ezekhez az adatokhoz (személyes adatai másolatához) valamint a feldolgozásuk feltételeiről. Ezt az információt általában egy ilyen kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül adjuk meg.

5.2 Jog a javításhoz és az adatok hozzáadásához

Téves vagy hiányos adatok esetén jogában áll javítást vagy kiegészítést kérni. A beiratkozás során megadott adatait a fiók "Profilváltás" szakaszában is frissítheti. Ha problémája van az adatok frissítésével kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön által megadott személyes adatoknak pontosnak, helyesnek és naprakésznek kell lenniük, és bármilyen változást röktön értesíteni kell. Akármilyen kár, vagy nekünk vagy akár harmadik személynek okozott a nem pontos, helytelen vagy akár hamis adatok benyújtása során csak is az Ön kizárólagos felelőssége lesz. Kérjük, vegye figyelembe, hogy általában csak az Ön személyes adatait adhatja meg, nem harmadik felek adatait, hacsak ezt az Adatvédelmi szabályzat kifejezetten nem írja máshogy.

5.3 Az adatok törlésének a joga, jog az „elfelejtésre“

A fenti (4.) bekezdés szerinti hozzájárulás visszavonása mellett az adatok törlése is lehetséges, ha az alábbiak bármelyike ​​igaz:

  • már nincs szükség személyes adatokra a fenti célokra,
  • nem ért egyet a személyes adatok feldolgozására, amely a jogos érdek jogalapján történik és nem befolyásolják a feldolgozás legitim indokait,
  • a személyes adatokat jogellenesen feldolgozták, vagy
  • a személyes adatokat törölni kell a jogi kötelezettségek teljesítése érdekében, kivéve, ha (többek között) a feldolgozás nem szükséges a jogi követelések bizonyítása, érvényesítése vagy védelme céljából.

Az adatok törlésének iránti kérelem esetén, amelyet a Platformra raktunk, figyelembe véve a rendelkezésre álló technológiát és az intézkedések végrehajtásának költségeit, megfelelő intézkedéseket hajtunk végbe, beleértve a technikai intézkedéseket, hogy tájékoztatjuk más üzemeltetőket, akik az Ön személyes adatait dolgozzák fel, hogy az ilyen személyes adatokra való hivatkozások törlését vagy annak a másolatának a törlését kérvényezi.

5.4 A feldolgozás korlátozásának joga

Továbbá kérheti a személyes adatok feldolgozásának korlátozását, ha...

  • megtámadja a személyes adatok helyességét, pontosságuk ellenőrzése során,
  • a személyes adatokat jogellenesen feldolgozták (a törlés helyett), vagy
  • már nem kell személyes információval rendelkeznünk a fenti célokra, de Önnek szükség van rájuk, hogy igazolja, érvényesítse vagy megvédje a jogi igényeket,
  • a személyes adatok feldolgozása ellen irányul, amelyet a jogos érdekek jogalapján vannak végrehajtva, és ezt az ellenőrzés során, hogy van-e valódi indok a további feldolgozásukhoz.

5.5 Adatátviteli jog

A szerződés teljesítéséhez szükséges adatokat, amelyeket Ön megadott és engedélyezett, amelyeket automatizált módon dolgozzuk fel, akkor ezeket strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában szerezheti meg, vagy ha technikailag lehetséges, átviheti közvetlenül egy másik üzemeltetőhez.

5.6 A kifogás joga

Az Ön sajátos helyzetével kapcsolatos okok miatt kifogást emelhet a személyes adatok feldolgozása ellen, amelyet a jogos érdekek jogalapján hajtanak végre. Abban az esetben, ha ilyen kifogást teszünk, a személyes adatok feldolgozását megszüntetjük, kivéve, ha további jogosulatlan indokok, illetve a jogsértések bizonyítása, alkalmazása vagy védelme indokolt.

Ön kifogásolhatja a személyes adatok feldolgozását közvetlen marketing céljából, odaértve a profilalkotást is. Ilyen kifogás esetén a vonatkozó személyes adatok feldolgozását az ilyen célokból megszüntetjük.

5.7 Az automatizált döntés megmagyarázása és megtámadása

Ha szakember vagy - természetes ember és elutasítottuk ajánlatát az ügyfél kérésére, Önnek jogában áll magyarázatot kapni a tagadásért, olyan határozat esetében, amelyet kizárólag a személyes adatok automatikus feldolgozására fogadtak el, és amely joghatással bír, amelyek Önt érintik vagy hasonló módon befolyásolják Önt. Önnek joga van kifejteni véleményét erről a határozatról, majd (ha szükséges) az automatizált egyéni döntést megtámadni, és ha szükséges, emberi beavatkozást kérjen tőlünk.

5.8 Panasz benyújtására vonatkozó jog

Ha úgy gondolja, hogy megsértettük az adatvédelmi törvényeket, panaszt nyújthat be a felügyelőségre, amely a :

Szlovák Személyi Adatvédelmi Hivatal

Hraničná 12, 820 07 Pozsony

www.dataprotection.gov.sk

6. A SZEMÉLYES ADATOK BIZTONSÁGA

Személyes adataik jogosulatlan hozzáféréssel vagy manipulációval szembeni védelmére a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket fogadtuk el az art. 32 GDPR segítségével. Ezek az intézkedések magukban foglalják a szükséges szoftver- és hardverbiztonságot, különösen a jelszavak védelme, firewall-ok, vírusirtók, tesztelés és a rendszer megzavarásának lehetőségeinek felderítése, a munkatársaink hozzáférésének a szabályozása stb. Ezek a biztonsági intézkedések rendszeresen hozzáalkalmazkodnak és folyamatosan optimalizálódnak, hogy megfeleljenek a legújabb technológiai fejlesztéseknek.

Kérjük, vegye figyelembe azonban, hogy platformunk tartalmazhat hivatkozásokat a harmadik felek által működtetett weboldalakra. Nem vagyunk felelősek az ezen oldalon található információkért, sem az általa kínált szolgáltatásokért vagy termékekért. A honlap használata, beleértve a személyes adatok átadása a saját felelőssége. Mielőtt először használná javasoljuk, hogy rendesen nézze az adatvédelmi irányelveket (és ha lehetséges, egyéb kifejezéseket) ezen weboldalon.

7. ÉRVÉNYESSÉG ÉS FELHASZNÁLÁS

Ez az Adatvédelmi szabályzat 2018. május 25-től érvényes.

A feldolgozási és adatvédelmi folyamatainkat rendszeresen áttekintjük és felülvizsgáljuk és időről időre frissíthetjük az Adatvédelmi irányelveket. Ha egy ilyen frissítés jelentős változásokat tartalmaz, értesítjük Önt erről. Az Adatvédelmi Szabályzat jelenleg érvényben lévő változata mindig a www.wilio.sk weboldalunkon és a mobilalkalmazásunkban is megjelenik.

8. elérhetőség

Ha bármilyen kérdése van a személyes adatok feldolgozásával vagy az Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatban, akkor lépjen kapcsolatba velünk a [email protected] e-mail címen.